3 av våra favoriter till frukost eller mellis

Brukar ni äta samma frukost eller har ni olika varje dag? Jag är själv så att jag gärna äter samma frukost varje dag under en lång period, jag tycker det är skönt att inte behöva tänka så mycket på vad jag ska göra på morgonen och då är det skönt när det går på rutin. Min ena dotter tröttnar ganska fort på att äta samma sak så det kan vara en utmaning att hitta frukost eller mellanmål som passar alla i familjen. Men med lite fix och trix och förberedelse så går det bra. Vi brukar stiga upp lite tidigare för att kunna äta frukost i lugn och ro, mina barn är inga storätare på morgonen så därför behöver dom vara vakna en stund innan dom är tillräckligt hungriga för att få i sig frukost. Det är viktigt att dom får i sig frukost innan skolan. Våra favoriter till frukost (eller mellanmål) är dessa 3:

Hirsgröt med växtmjölk som serveras med hallonsylt

Gör gröt enligt förpackningen och hallonsylten gör du enkelt själv genom att mixa 1 paket frysta hallon med 8-10 urkärnade dadlar, gör sylten dagen innan så det går snabbt på morgonen.

Boveteyoghurt med valfri topping

Tänk på att blötlägga bovete dagen innan, sen tar det inte så lång tid att mixa ihop på morgonen. Jag älskar Karin Haglunds recept och ni hittar boveteyoghurten här: https://karinhaglund.se/halsoblogg/recept-boveteyoghurt/

Jag brukar söta med honung och ta blåbär istället för svarta vinbär, testa och se vad ni gillar bäst. Alla i familjen gillar denna.

Bovetefrallor är snabbaste alternativet på morgonen men kräver att man bakat innan, en favorit hos oss just nu för att vi tycker det är både snabbt och gott, när vi äter bovetefralla till frukost satsar vi på mer näringsrika mellanmål. https://nillaskitchen.com/2013/09/17/naturligt-glutenfritt-brod-recept/ Enklaste och bästa glutenfria receptet jag hittat, jag gillar inte att baka men dessa är så enkla 😊

Testa gärna och känn efter vilken frukost som ger energi och mättnad. Vi är alla olika så det är viktigt att hitta ett alternativ som passar för just er familj.

Vill du ha hjälp med hälso- och livsstilsrådgivning för dig eller familjen? Här kan du läsa mer om hur du får hjälp!

Dela gärna med dig och berätta om era frukostar! 😊