Individuell Barnyoga &

Motorisk Träning

Privatsessioner med Linda

Individuell yoga för barn och ungdomar

Passar barn och ungdomar som behöver anpassade yogapositioner/yogapass oavsett anledning.
Under ett individuellt yogapass gör vi anpassade övningar utifrån barnets behov för att stärka upp och fokusera på just det som barnet behöver.

Läs mer
Yogapasset omfattar andningsövning, yogapositioner och avslappning. Med yogan fokuserar vi på att vara här och nu, att varva ner, att återhämta sig och vara bra precis som man är. Här finns ingen prestation och vi jobbar med självkänsla och att sätta ord på tankar och känslor. Under avslappningen guidas barnet i en avslappningsberättelse som stimulerar fantasin samtidigt som den stärker barnet. Kontakta mig för mer information. Vill ni prova innan ni bokar er för ett av paketen erbjuder jag ett kortare prova på pass på 30 min.
Motorisk rörelseträning för barn och ungdomar
Motorisk rörelseträning och rörelsetest för barn som behöver stöd och övningar för att stärka inlärning, koncentration, ofrivilliga rörelser mm.
Läs mer
För barn som behöver hjälp och stöd med motoriska svårigheter, ofrivilliga rörelser, inlärningssvårigheter, läs- och skrivsvårigheter, sämre impulskontroll och koncentrationsproblem. Rastlösa och oroliga barn eller barn med låg eller hög muskelspänning i kroppen. Med motoriska övningar kan barnet finna nya vägar som stimulerar till ökad inlärnings- och koncentrationsförmåga.

Vid första mötet tittar vi på barnets balans, koordination, styrka, muskeltonus, motorik, rörelse och eventuellt kvarvarande spädbarnsreflexer. Utifrån det bygger vi upp ett lekfullt rörelseprogram och individuellt träningsschema utifrån barnets behov. Första mötet tar cirka 1-1,5 timme. Vi träffas därefter med jämna mellanrum och ser hur barnet utvecklas. För att få effekt behöver ni följa träningsschemat hemma varje dag och vi träffas regelbundet för uppföljning. Jag finns med som stöd och support mellan våra träffar.

Kombination yoga och motorisk rörelseträning
Många barn och ungdomar har nytta av en kombination av yoga och motorisk rörelseträning.
Läs mer
Kontakta mig och berätta vad ditt barn behöver så hittar vi ett upplägg som passar. För er som även önskar stöd i kost och andra livsstilsförändringar erbjuder jag även detta. Titta under fliken Hälso- och Livsstilscoachning för att läsa mer. Kontakta mig för skräddarsydda upplägg för just er familj.

Paketpriser

Prova på enskild barnyoga 30 min kan endast bokas en gång per person och hemma hos mig (utan för Bjuv) eller i Åstorp. Pris 400 kr

Välkommen att kontakta mig gällande vilket paket som passar er eller om ni har andra funderingar.

Boka genom att kontakta mig och berätta lite om vad ni behöver hjälp med – varmt välkomna att höra av er.

*Paketen gäller inom 1 år from betalning

Vanliga Frågor & Svar

Var hålls privatsessionerna?

Vi träffas hemma hos mig (utanför Bjuv), i Åstorp eller hemma hos er (vid hembesök tillkommer milersättning på 36kr/mil).

Hur länge varar en privatsession?
En privatsession varar 40-60 minuter beroende på barnets ålder och behov.

För att få effekt rekommenderas regelbunden träning/rörelse.

Individuell yoga – för vem?
Enskild yoga är för alla barn och ungdomar som av olika anledningar inte har möjlighet att yoga i grupp. Eller för barn och ungdomar som behöver anpassade övningar kring ett specifikt tema, det kan vara att stärka självkänslan, vid sömnproblem eller vid behov av att varva ner slappna av. Under ett individuellt yogapass ges utrymme för att anpassa både andningsövningar, yogapositionerna samt avslappningen och längden utifrån barnets behov.
Individuell yoga – hur går det till?
En vuxen kan också vara med på passet och yoga sidan om barnet/ungdomen. Under cirka 60 minuter gör vi andningsövningar, yogapositioner, avslappning och sång. Första tillfället går vi igenom era specifika behov så att vi kan anpassa kommande tillfällen efter det. Ni bestämmer själv om ni vill ha hemövningar mellan träffarna.
Motorisk rörelseträning – för vem?

För barn som behöver hjälp och stöd med motoriska svårigheter, ofrivilliga rörelser, inlärningssvårigheter, läs- och skrivsvårigheter, sämre impulskontroll och koncentrationsproblem. Rastlösa och oroliga barn eller barn med låg eller hög muskelspänning i kroppen. Med motoriska övningar kan barnet finna nya vägar som stimulerar till ökad inlärnings- och koncentrationsförmåga.

Motorisk rörelseträning – hur går det till?
Fösta träffen får ni berätta vad ni behöver hjälp med och barnet för göra ett rörelsetest där jag tittar på barnets balans, koordination, styrka, muskeltonus, motorik, rörelse och eventuellt kvarvarande spädbarnsreflexer. Utifrån rörelsetestet tar jag fram ett specialanpassat träningsprogram som ni tillsammans med barnet genomför varje dag hemma mellan våra träffar. Vi träffas igen efter 3-5 veckor och ser hur det har gått samt justerar/utökar träningsprogrammet.
Vad krävs av mig som förälder vid motorisk rörelseträning?
Efter första tillfället där jag tittar på barnets balans, koordination, styrka, muskeltonus, motorik, rörelse och eventuellt kvarvarande spädbarnsreflexer får ni ett specialanpassat träningsprogram att göra varje dag. Du som förälder behöver peppa, stötta och göra detta tillsammans med ditt barn. Var positiv och uppmuntrande och fokusera på det som går bra. Jag finns tillgänglig per mail så att du kan få hjälp vid behov.

Recensioner

Från kunder om Enskild Yoga & Motorisk Träning

"Vi har träffat Linda och haft enskilda yoga-pass för vår dotter. Vår dotter är fjorton år gammal och har ett ytterst komplext behov av särskilt bemötande och vägledning p.g.a sitt svåra funktionshinder. Linda har genom sitt oerhörda engagemang och sin kunskap lyckats skapa kontakt med vår dotter på ett sätt som inte skapats tidigare. Finns inga ord som tillräckligt beskriver hur Lindas barnyoga tagit sig ann vår dotter och hjälper henne stärka sig själv och bygga upp sina förmågor, i form av avslappning, självkänsla och fokus."

Lilian – förälder

"Vår son har provat barnyoga/motorisk rörelseträning hos Linda Ydén. Har en förträfflig förmåga att fånga barns uppmärksamhet, intresse och främja fantasi. Lekfullt, kärleksfullt och individanpassat. Barnen får bekräftelse, positiv energi, självförtroende samt mycket glädje och värme. Märks tydligt att Linda brinner för barns välmående. Tacksam för att vi fått yoga tillsammans med Linda.

Angela

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Få nyheter, schema och erbjudanden via e-post